Coronavirus

Wij willen goede farmaceutische zorg blijven leveren, ook in deze bijzondere omstandigheden. Wij treffen extra maatregelen naast die van het RIVM en de overheid, zodat wij uw medicijnen, medicijnadvies en hulpmiddelen beschikbaar kunnen houden.

Helpt u mee?

Onze voorzorgsmaatregelen

Wij vragen uw medewerking:
 • Beperk het apotheek bezoek tot minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Wanneer u last heeft van griep, verkoudheid of luchtwegklachten met hoest verzoeken wij u om niet naar de apotheek te komen maar om telefonisch of per mail met ons contact op te nemen.
 • Wij verzoeken u om met pin te betalen.
 • U kunt gebruik maken van onze: bezorgservice, contact per info@aga-apotheken.nl en onze app (Recappt) voor het online bestellen van uw medicijnen.
 • U kunt gebruik maken van onze webservice voor het bestellen en bezorgen van zelfzorgmiddelen.
 • Naaldencontainers en oude geneesmiddelen worden momenteel niet ingenomen vanwege het coronavirus.


Medicijnadvies

Iedereen heeft evenveel risico om met covid-19 besmet te raken. Mensen met diabetes, hoge bloeddruk of een longaandoening zijn kwetsbaarder en kunnen meer symptomen en complicaties krijgen. Houd u hier rekening mee!

Gebruikt u geneesmiddelen voor een chronische aandoening of gebruikt u pijnstillers, stop daar dan nooit mee zonder overleg met uw apotheker of behandelend arts. Zomaar stoppen kan schadelijk voor uw gezondheid zijn.


Beschikbaarheid van medicijnen en hulpmiddelen

Wij bewaken onze voorraden nauwgezet en houden de normale/verplichte aflevertermijnen en werkwijze voor de aflevering van medicijnen aan. Omdat paracetamol het beste is bij keelpijn en koorts is er veel vraag naar dit middel. Wij hanteren op dit moment voor paracetamol een maximum van 1 verpakking per klant om iedereen zo lang mogelijk te kunnen blijven voorzien van dit product.


Uw weerstand

Een goede weerstand is -ook onder normale omstandigheden- belangrijk!
 • Drink voldoende water of thee per dag (minimaal 1,5-2 liter).
 • Eet gevarieerd en gezond (schijf van vijf, voedingsraad).
 • Blijf in beweging: wandelen, hardlopen of joggen de zon zorgt voor vitamine D.
 • Probeer thuis oefeningen te doen met de vele sportvideo ’s online.
 • Bovenal: slaap en rust voldoende uit.


Vragen?

Heeft u vragen aan de apotheek of apotheker? Stel ze per email info@aga-apotheken.nl wij proberen die zo snel mogelijk te beantwoorden. In deze tijd zijn wij extra druk met controle van uw medicijnen en zelfzorgproducten en de beschikbaarheid er van. Het gaat dus een beetje anders en indirecter dan u van ons gewend bent maar u kunt blijven rekenen op onze deskundigheid voor de veiligheid van uw medicijngebruik.

Samen komen we er doorheen en wij danken u voor uw hulp en begrip en wensen u en uw naasten hartelijk sterkte in deze voor allen moeilijke tijden.

Nog enkele opmerkingen

Herhalen van recepten

Aanvulling van uw periodieke voorraad kunt u zoals vroeger telefonisch doen, of via de receptenbus in de apotheek. Maar weet u dat dit nog makkelijker kan?

Online herhalen
Via onze website kunt u snel en eenvoudig en veilig uw herhaalrecepten aanvragen via het formulier.

In de volgende situaties kunt u online herhalen:
 • Herhaalrecepten reeds in uw bezit (anders vraagt u deze opnieuw bij uw arts).
 • Anticonceptiepil en insuline- en diabeteshulpmiddelen (test strips en naalden).
 • Zelfzorgmiddelen.

Herhalen via de app (Recappt)
Installeer onze app (=Recappt) op uw smartphone of computer, dan kunt u eenvoudig uw recepten herhalen (met behulp van het 10 cijferige herhaalnummer op uw verpakkingsetiket). Ook kunt u een foto van uw verpakkingen uploaden en naar ons e-mailen: receptenadda@ezorg.nl (Apotheek De Asselsestraat) of receptenadm@ezorg.nl (Apotheek De Mheen).

Track & Trace systeem
Wist u dat wij gebruikmaken van een Track & Trace systeem? Als u ons uw mobielnummer of emailadres verstrekt houden wij u op de hoogte wanneer wij zijn begonnen aan de verwerking van uw recept(en) en daarna wanneer deze kunnen worden gehaald of bezorgd.

Voordeel voor u en voor ons: u hoeft ons niet onnodig te bellen om te vragen of het recept is ontvangen of in behandeling is of wanneer deze bezorgd gaat worden (voor 15.00 uur, nog dezelfde dag in huis indien op voorraad).

Herhaalservice
Wij werken op dit moment hard om deze service z.s.m. aan te kunnen bieden: als u voor langere tijd medicijnen gebruikt zorgen wij dan in overleg met uw huisarts dat uw medicijnen op tijd klaarstaan om daarna een ophaal bericht te krijgen.

24/7 Pickup Points
Sinds kort hebben wij in beide vestigingen kluisjes die 24 uur per dag beschikbaar zijn. In overleg kunnen wij uw medicatie in een kluisje plaatsen, zodat u uw medicatie kunt ophalen wanneer u het beste uitkomt.